LGS'ye Nasıl Çalışmalı

28.10.2020 270

LGS'ye nasıl çalışmalı?
Bilgiyi kullanma, analiz, sentez, yorumlayabilme becerilerini artırmak için öncelikle kitap okumaya çok önem verilmelidir. Çok kitap okuyan öğrencilerin yeni sistemde avantajlı olacaklarını düşünüyorum. Öğrenciler kitap okumayı zaman kaybı gibi görmemeli, kesinlikle her gün en az yarım saat kitap okumalıdır.

Yeni sistemde sınav "Sayısal (Fen ve Teknoloji, Matematik) ve Sözel Bölümden (Türkçe,İnkılap Tarihi, Din K.,Yabancı Dil) oluşacak. Sözel Bölümde 50 soru için 75 dakika, Sayısal Bölümde 40 soru için 80 dakika süreniz olacak. Sınavda problemi yaşamamak için, test çözerken zamana göre çözmeli ve zamanı verimli kullanma alışkanlığı kazanmalısınız.

1-Her gün kitap okumalısınız,
2-Düzenli olarak ders çalışmalısınız,
3-Günlük tekrar yapmalısınız,
4-Konuları yüzeysel değil, derinlemesine öğrenmelisiniz,
5-Farklı kaynaklardan test çözmelisiniz (mantık ve muhakeme becerilerini ölçen testlerden).
6-Anlaşılmayan konu ya da sorular öğretmen ya da bir bilene sormalısınız,
7-Konuyu iyi anlamadan sadece ezber yapmayın. Konu çalışırken değişik yöntemler (zihin haritası, kodlama v.b.) kullanmalısınız.
8-Unutmamak için, konuları sık sık  tekrar edin.
9-Sınava değil, öğrenmeye odaklanın. İyi öğrenirseniz, zaten sınavda başarılı olursunuz. Ama sınava odaklanırsanız, stres ve kaygıdan iyi öğrenemezsiniz.
10-Başkasıyla değil kendinizle yarışın, hep daha iyi olmaya çalışın.

Kaynak: Özgün içerik